tendermanagement ipcon


Remco Jacobs

+31 6 2514 9972
remcojacobs
e-mail

remco jacobs ipcon

Hoe kom je tot een succesvolle tenderstrategie? Beschik je over de meerwaarde en expertise om tot een winnende aanbieding te komen? Hoe vertaal je deze strategie naar alle disciplines binnen je tenderteam? En op welke wijze organiseer je dat met behoud van je identiteit? Als strategisch partner adviseren en ondersteunen wij organisaties op het gebied van tendermanagement, om zo de winkans te vergroten.

De voordelen van tenderen met Ipcon op een rijtje:

1. Ruime ervaring met tenders en EMVI-plannen
2. Vergroten van de winkansen
3. Denken vanuit de inhoud
4. Stroomlijnen van het proces
5. We spreken dezelfde taal

Tendermanagement: onze aanpak

Onze overtuiging is dat een succesvol tenderteam een concreet plan moet hebben om tot de ‘economisch meest voordeling inschrijving’ te komen. Onze bewezen aanpak op het gebied van tendermanagement bestaat uit drie stappen om je hierbij te helpen:

  • Tenderstrategie: de kracht van de organisatie. Wij adviseren en sparren met de organisatie om de projecten te selecteren die het beste aansluiten bij de expertise binnen de organisatie. Hiermee vergroot je de kans op succes, en beperk je de faalkosten in de realisatie.
    Resultaat: een goed doordachte ‘tenderstrategie’
  • Tendermanagement: werven en winnen van tenders. Op basis van de tenderstrategie ontstaat een tenderplanning. Per tender bepalen we op hoofdlijnen de kenmerken, samenwerkingen (combinatie, externe expertise, etc), tendermanager en het kernteam. Bij aanvang van de tender richten we het volledige tenderteam met elkaar in.
    Resultaat: het sterkst mogelijke tenderteam om die tender te winnen
  • Realisatie: zorgen voor een succesvolle uitvoering. De visie, kennis en aanpak die voortgekomen zijn uit de tender, implementeren we in de realisatie. Wij kunnen waar nodig kennis en capaciteit leveren voor het projectteam.
    Resultaat: een projectteam dat de gewonnen tender ook succesvol kan uitvoeren

Ons doel is om met onze kennis en kunde een succesvolle tender met minimale risico’s en faalkosten te winnen.


Betrokkenheid en verantwoordelijkheid

Wij zijn betrokken en nemen graag de verantwoordelijkheid in het hele proces van tendermanagement: vanaf de tenderselectie tot en met de oplevering van het project. Onze experts zijn technici, kennen de cultuur, spreken de taal en nemen hun ervaringen met RAW+, UAVgc, DB(F)M(O), BVP, Alliantie en Bouwteam mee. Samen gaan we voor de winnende aanbieding die past bij de organisatie en met zo min mogelijk risico’s en faalkosten in de realisatiefase. Want ook in de realisatiefase kun je op ons vertrouwen.

Onze expertise op het gebied van met name Omgevingsmanagement, Technisch Management en Projectbeheersing zetten we graag in binnen tendermanagement.