Het project

Het project ‘’Spoorbrug Muiderberg’’ is een onderdeel van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere. De uitbreiding bestaat onder andere uit het verbreden van de snelwegen op bovengenoemd traject. Door de wegen te verbreden blijft de regio optimaal bereikbaar. Het consortium SAAone realiseert het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef.

Werkzaamheden Spoorbrug Muiderberg: het doel

Door de verbreding van de Rijksweg A1 voldoet de bestaande spoorbrug van Muiderberg niet meer aan de gestelde eisen. Om ervoor te zorgen dat de spoorbrug weer voldoet, wordt een nieuwe stalen boogbrug gerealiseerd welke uiteindelijk zal rusten op 2 landhoofden. Dit zal ervoor zorgen dat er voldoende ruimte wordt gecreëerd voor de A1.

Onze klant

logo boskalis project

Onze rol

Deze nieuwe stalen boogbrug is op een locatie naast de rijksweg A1 gebouwd, zodat deze middels SPMT’s op haar definitieve plaats kan worden verreden. Door de slechte ondergrond moet er echter eerst een speciale “rijloper” gerealiseerd worden, zodat deze brug goed en veilig getransporteerd kan worden. De bestaande ondergrond moet tot een diepte van minimaal 7 meter diep verdicht en verhard worden. Hierna wordt over de gehele rijloper AGRAC en asfaltconstructie aangebracht. De opnameplateau ‘s en afzetplateau’s worden respectievelijk uitgevoerd in een betonplaat en een paalmatrasconstructie. Op deze manier kan de stalen boogbrug op de juiste wijze verplaatst worden. De rol van Ipcon bij dit project is de afstemming tussen ontwerp en realisatie, zodat uiteindelijk ook een tijdige realisatie kan plaatsvinden.