Het project

De bouw van het nieuwe Utrecht Centraal kan haast niemand zijn ontgaan. Een nieuw stationsgebied was nodig. Sinds de bouw van Hoog Catharijne was er sprake van aftakeling, achterstallig onderhoud, een groeiend aantal reizigers, een groeiend aantal inwoners van de stad en de behoefte om het water weer terug in de singel te krijgen. Door een metamorfose van Utrecht Centraal worden deze facetten allemaal aangepakt.

Het station wordt een zelfstandig en opvallend gebouw met aan beide kanten een duidelijke entree aan een groot voorplein. De fietsen kunnen voortaan in overdekte stallingen worden geplaatst. De fietsenstalling op het jaarbeursplein is klaar. Onder het nieuwe stationsplein komt de grootste ter wereld. Het nieuwe stationsplein is in aanbouw, waarvan het eerste deel zal openen in 2017. Het vernieuwde Hoog Catharijne wordt toegankelijk vanaf dit plein. Ook wordt het mogelijk om vanaf het plein, via trappen, richting de binnenstad te lopen.

Onze klant

BESIX logo

Onze rol

Ipcon vervult - als assistent bouwmanager - een begeleidende en adviserende rol bij dit project. Ipcon heeft zicht op alle werkzaamheden die in het verleden, maar ook op dit moment worden uitgevoerd op en rondom Utrecht Centraal. Het verzorgen van de algemene veiligheid en contact leggen met reizigers en beheerders van het station; het zit allemaal in ons takenpakket.