Het project

Scheveningen Haven heeft een unieke ligging met een snelle, directe en diepe verbinding met open zee. Het heeft - als haven van Den Haag - een kennisintensieve stad binnen handbereik, met alle daarbij behorende (inter)nationale voorzieningen, bedrijven en instellingen. Maar Scheveningen Haven is aan het veranderen. De komende jaren herontwikkelt Gemeente Den Haag Scheveningen Haven van industrieel haventerrein, naar een gebied waar werken, wonen en watersport hand in hand gaan.

Op het Noordelijk Havenhoofd krijgt de visserij ruimte voor uitbreiding en wordt de Visafslag vernieuwd. Daarnaast wordt de jachthaven volledig vernieuwd en wordt Schevingen - met de komst van het Topsport Zeilcentrum - op de kaart gezet als internationale hotspot voor zeilers. Voor de grotere zeilschepen worden voorzieningen getroffen in de vernieuwde Derde Haven. Tot slot is de woningbouw in het gebied volop in ontwikkeling. Langs de Dr. Lelykade is een drietal projecten in aanbouw. Samen met de geplande woningbouw op het Norfolk-terrein worden - verspreid over een aantal jaar - zo’n duizend woningen gerealiseerd.

Onze klant

logo gemeentedenhaag web 1 

Onze rol

Voor deze herontwikkeling heeft Ipcon - in de persoon van Marcel Hoogsteder - de gemeente geadviseerd in het verankeren van omgevingsmanagement in de projectorganisatie. Vanaf de start van de werkzaamheden vervult Marcel de rol van omgevingsmanager en wordt Dialog door de gemeente ingezet als all-in oplossing ter ondersteuning van de omgevingsmanagementprocessen.