Ipcon is een kennis- en netwerkorganisatie die capaciteit, kennis en advies levert aan (project)organisaties. Binnen infra, gebiedsontwikkeling, energie & duurzaamheid en groot onderhoud zijn we, bij zowel private als publieke partijen, in alle projectfasen betrokken.

Vernieuwend

Ipcon heeft een concept ontwikkeld voor het samenstellen van projectteams binnen de bouw & infra. Met deze vernieuwende vorm wordt de flexibele schil op projecten efficiënter en kwalitatief beter ingericht. In de afgelopen jaren zijn wij met deze aanpak uitgegroeid tot de grootste organisatie van samenwerkende zelfstandigen met kennis van projecten in de bouw & infra. Wij ambiëren om deze positie verder te versterken en leading partner te worden binnen de flexibele schil van projectteams.

Meerwaarde

Door het concept dat wij ontwikkeld hebben en de manier waarop wij georganiseerd zijn, bieden wij meerwaarde binnen de markt. Onze samenwerkende partners zijn experts, ondernemend én vormen een sterk kennisnetwerk. Hierdoor zijn wij in staat om de efficiëntie en kwaliteit van de flexibele schil op projectteams te waarborgen en te verbeteren. De kern van Ipcon wordt gevormd door de samenwerkende partners, die als zelfstandig ondernemers actief zijn binnen de markt. Zij hebben veel ervaring binnen de infra, bouw en energie; van de initiatief- tot beheerfase. Wij hebben onze diensten onderverdeeld in omgevingsmanagement, technisch management, projectbeheersing en consultancy.

ipcon projectfasen

Partners van Ipcon

Onze partners beschikken ten minste over de vier kerncompetenties die het DNA van Ipcon vormen, namelijk:

  • Expertise
  • Probleemoplossend
  • Ondernemend
  • Innovatief

Elke partner van Ipcon heeft een groot netwerk binnen de markt en goede netwerkvaardigheden. Een partner beschikt over expertise binnen de rollen van het IPM model, heeft meer dan 5 jaar relevante werkervaring, is initiatiefrijk én heeft het vermogen om samen te werken binnen projectteams en met partners van Ipcon.