Frank

Het ondernemerschap is voor Frank niet nieuw. Sinds 2019 is Frank al ondernemer. Met zijn civieltechnische opleiding heeft hij al ruim 10 jaar ervaring met kleine en grote projecten, voornamelijk aan de kant van de opdrachtgever en recentelijk bij een aannemer.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Ipcon te werken?
Ik heb voor Ipcon gekozen omdat ik geloof in het belang van kennisdeling, verbinding en samenwerking. Bij Ipcon heb ik de mogelijkheid om mijn expertise te delen en te leren van anderen binnen een stabiele en ondersteunende gemeenschap. De focus op samen optrekken en een stabiele achterban spreken mij enorm aan en ik ben enthousiast om deel uit te maken van dit netwerk.

Wat onderscheidt jou als omgevingsmanager van de rest?
Vanuit de opdrachtgeverskant maak je projecten in de hele cyclus mee. Van initiatief tot ontwerp, contractvorming, aanbesteding en realisatie. Vormen als UAV(-GC), RAW, EMVI en bouwteam heb ik allemaal begeleid. Dat maakt mij een zeer breed inzetbare professional. In mijn aanpak werk ik altijd open en transparant en zoek ik altijd naar de win-win, want mijn overtuiging is dat er voor iedereen wat positiefs uit te halen is.

Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen?
Stadsforum in Tilburg was een uitdagend project. Het was een proces wat continue door ontwikkelingen aangepast moest worden. Hierbij was ik continue aan het schakelen en het verbinden en vanuit daar moesten besluiten gemaakt en genomen worden.

Op welk project ben je het meeste trots en waarom?
Stadsforum wederom. Het is uiteindelijk allemaal gelukt en we hebben met verschillende partijen iets moois gemaakt binnen het budget. Het multifunctionele plein in het hartje centrum van Tilburg. Meer informatie is terug te vinden op: https://www.tilburg.nl/gemeente/gebiedsontwikkeling/stadsforum/

Hoe was je start bij Ipcon?
Een vliegende start, zo kan je het wel noemen. Vanuit een kennismaking kwam er een opdracht op mijn pad bij De Bouwcomtinatie Samen, een samenwerking tussen Hakkers, Ballast Nedam en V.d. Ven. Daar ben ik als omgevingsmanager aan de slag gegaan eind februari op het project Versterken Rijnkade.