Eens in de zoveel tijd komen wij allen bijeen voor een zogenoemd Kenniscafé. Tijdens deze avond nodigen wij, interne en soms ook externe, sprekers uit die iets komen vertellen wat er speelt binnen hun expertisegebied. Deze keer was het de beurt aan onze collega's Nick, Tim en Esther. En daarnaast werd er een presentatie gegeven door externe spreker Jeroen. 

IAsset
De avond werd afgetrapt door Nick. Momenteel vult Nick de rol van assetmanager bij Maaskracht. Dit is een combinatie van 3 aannemers en Tenders & projects dat zich bezighoudt met het beheer van de uiterwaarden van de Maas. 

Cluster EMVI en Duurzaamheid
Binnen Ipcon werken onze partners samen in clusters. Tim gaf onze collega's een update over het cluster EMVI. Waar de 6 partners met dit cluster een jaar geleden nog in de opstartfase verkeerden, hebben zij een flinke professionaliseringsslag gemaakt op het gebied van innovatie, netwerk en samenwerking (onderling én met de andere clusters). Zij zijn een zelforganiserend team geworden wat met een combinatie van senior en junior EMVI-strategen en -coördinatoren, alles in huis heeft om voor onze klanten winnende tenders te organiseren. Dit blijkt wel uit het scoringspercentage van 85% in 2023! 

Onze partner Esther heeft een update over het cluster Duurzaamheid gegeven. Als adviseur Duurzaamheid weet zij als geen ander wat er speelt in de markt. Daar spelen wij als Ipcon zijnde op in. Met onze diensten en producten kunnen we nu ook een doorvertaling maken naar de SDG's (Sustain Development Goals) van Nederland. Dit zijn de 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. 

Technologische vooruitgang gaat razendsnel
Technologische ontwikkeling gaat sneller dan we denken. Toch spelen we daar vaak te laat op in. Hoe komt dat dan? En waar moeten we in de toekomst rekening mee houden? Dat was de stelling die Jeroen ons meegaf. Hij vertelde in zijn presentatie geen toekomstvoorspelling maar gaf een kijkje in zijn keuken en wat zijn blik op de toekomst is.