Afgelopen zomer heeft Mesut de keuze gemaakt om als zelfstandige verder te gaan en zijn expertise binnen technisch management met Ipcon te delen. De afgelopen jaren heeft Mesut zich ontwikkeld tot medior werkvoorbereider waarbij hij zich breder heeft ingezet doordat hij bij meerdere facetten actief was. Hij vond het tijd worden om zich te gaan wijden aan het ondernemerschap. Als nieuwe partner van Ipcon stellen we hem graag even aan je voor.

Waarom heb je voor Ipcon gekozen?
Ik zie Ipcon als een bedrijf waarin je mag ondernemen. Je krijgt net als bij een bouwbedrijf de gebruikelijke handvatten als HR, IT etc. in combinatie met het ondernemerschap waarin je zelf eigen keuzes maakt. Je mag en kan alles regelen maar het hoeft ook weer niet. Met Ipcon heb je dus altijd een houvast.


Hoe wil jij je gaan positioneren als zelfstandige in deze wereld?
Als een all round techneut! Ik sta open voor vele facetten binnen de infra, waarin ik vanuit een integralere aanpak aan projecten mag werken.

Wat onderscheidt jou als werkvoorbereider van de rest?
Ik heb, voordat ik als werkvoorbereider ben gaan werken, echt van alles geproefd en gedaan in de infra wereld in de vorm van een traineeship. Denk aan functies aan constructeur, geotechnisch adviseur, ontwerp coördinator, planner, inkoper, calculator, uitvoerder etc. Dit heb ik bewust gedaan omdat ik hiermee de belangen van iedere speler in een project beter kan begrijpen en zorg kan dragen voor een integrale aanpak.


Welke ontwikkeling binnen de branche geeft jou inspiratie?
Internet of Things. Ook infrastructuur moet smart worden zodat er data verzameld kan worden wat ten gunste kan zijn voor de omgeving en gebruiker.


Op welk project ben je het meeste trots en waarom?
A12/A15: doortrekken knoopppunt Ressen – Oudbroeken. In Nederland worden wegen (bijna) nog alleen maar verbreedt en dit is een van de laatste projecten met een groot stuk nieuwe weg gecombineerd en weliswaar met een deel wat verbreedt moet worden. Ik ben betrokken geweest vanaf de prekwalificatie en combinatievorming, het winnen van de tender en tot aan het einde van de ontwerp / start realisatie. Helaas heeft stikstof roet in het eten gegooid en is het project tijdelijk stopgezet. Ik maak het echter graag nog af!

Meer weten over Mesut? Bekijk zijn partnerprofiel eens