Onze partner Maarten de Boer is nu ruim een jaar partner bij Ipcon. In deze blog vertelt hij waarom hij zich bij Ipcon heeft aangesloten en waar hij precies de meerwaarde ziet.

“Voordat ik partner werd bij Ipcon werkte ik al twee jaar als zelfstandig ondernemer in de rol van EMVI-coördinator en tendermanager. Als EMVI-coördinator plan, coördineer en werk ik strategische EMVI-plannen uit. Daarbij identificeer ik kansen en risico’s, zorgen we voor de inzet van een zo vak volwassen tenderteam en werk ik naar winnende tenderstrategieën. Waarbij voorop staat dat ik bij alle aanbestedingen mijzelf onderdeel maak van het tenderteam en de organisatie van de opdrachtgever. Krachten bundelen als het gaat om aanbestedingen en EMVI is iets waar ik ontzettend veel energie van krijg.

Ondanks dat Ipcon voor mij niet naast de deur gelegen is, ruim 200 kilometer van Enschede naar Dongen, rijd ik met enige regelmaat naar het zuiden en ben ik blij om onderdeel van Ipcon te zijn. Daarbij bieden we nu vanuit Ipcon een, op elkaar ingespeeld, tender- en EMVI-team. Het meest waardevol bij Ipcon ervaar ik het onderdeel zijn van een organisatie, sparren met vak gerelateerde partners, kennis verbreden en een gigantisch netwerk binnen de bouwwereld! Naast de vakinhoudelijke activiteiten zijn er ook veel sociale gelegenheden.

Als zelfstandige ben ik continu aan het sturen: zowel op mijn eigen agenda (tussen de verschillende aanbestedingen) als binnen de aanbestedingen. Vooruitdenken, vooruitplannen en anticiperen op alles wat anders loopt dan van tevoren bedacht is. Dat brengt wel eens uitdagingen met zich mee. Ieder tendertraject is daarin even belangrijk. Wel haal ik de meeste uitdaging uit complexe integrale aanbestedingen, waarin disciplines zoals civiel, werktuigbouw, procesautomatisering en elektrotechniek samen komen maar ook bouwteamaanbestedingen die veelal gericht zijn op samenwerking en een bouwteamaanpak.

Ik heb vertrouwen in de toekomst bij Ipcon want er ligt een enorme hoeveelheid werk voor ons. Veel infrastructurele werken zijn aan het einde van hun levensduur, onder andere binnen de drink- en afvalwatersector, maar ook de energietransitie. Veel van die werken kunnen niet zomaar één op één vervangen worden, maar moeten gaan voldoen aan de (zwaardere) eisen van deze tijd. Daarin zie je dat de schaarste in de arbeidsmarkt blijft zorgen voor capaciteitsuitdagingen. Dan kun je je voorstellen dat de uitdagingen elkaar alleen maar kunnen gaan opstapelen. Ik wil mijn jarenlange ervaring op het gebied van tendermanagement en EMVI blijven inzetten om jouw organisatie en team meer tenders te laten winnen, (ook in het oosten van Nederland) en daar draagt Ipcon aan bij".

Benieuwd naar Maarten, kijk zijn profiel eens!