Dat ondernemen in Linda’s bloed zit, was al wel duidelijk. De afgelopen tijd is haar hobby uitgegroeid tot een eigen onderneming samen met haar vriend. Mede hierdoor wilde ze haar huidige functie ook omzetten in zelfstandig ondernemerschap, maar dan samen met Ipcon. Om Linda beter te leren kennen, stelden wij haar een paar vragen.

Waarom heb je voor Ipcon gekozen?
Ik heb voor Ipcon gekozen omdat het voor mij de eerste keer is dat ik aan de slag ga als zelfstandige in de wereld van de infra. Hoewel ik zelfstandig ben en alles zelf kan regelen, is het ook wel eens fijn om dat niet te móeten doen. Ik hoop in Ipcon een fijne basis en supportsysteem te vinden waar ik dat ook maar nodig zou kunnen hebben: praktische zaken, inhoudelijk over het werk sparren, gewoon voor een praatje, etc. Het lijkt mij waardevol om (ook al heb je geen vaste collega’s), toch een bepaalde continuïteit aan mensen om je heen te hebben. 

 

Hoe wil jij je gaan positioneren als zelfstandige in deze wereld?
Ik ben altijd zeer zelfstandig geweest, welke rol ik ook bekleedde. Ook in mijn vorige functies in loondienst werd er grote mate van zelfstandigheid van mij verwacht. Dat heb ik altijd erg prettig gevonden. Er zal voor mij dus weinig veranderen in de manier waarop ik me presenteer als zelfstandige aan de wereld. Ik ben eerlijk, heb het hart op de tong (hoewel ik nu ook leer om soms mijn mond te houden) en bovenal: ik ben mezelf. Samen met een gezonde dosis moed, een sterke drang om het goed te willen doen en mijn analytische vermogen vormt dat een goede combinatie om bij te dragen aan een betere wereld.

 

Op welk project ben je het meeste trots en waarom?
In mijn tijd bij Istimewa, Stork heb ik in opdracht van de provincie Utrecht in zeer korte tijd 6 bruggen grootschalig gerenoveerd. Het project omvatte het vervangen van de volledige besturings- en bedieningsinstallatie van de bruggen en alle verouderde veldapparatuur zoals afsluitbomen, landverkeer- en scheepvaartseinen. Het was een erg uitdagend project vanwege de gebrekkige en onjuiste informatie die beschikbaar was van de bruggen en de grote taak op het gebied van omgevingsmanagement. Daar bovenop was de mijlpaal voor oplevering erg krap gekozen. Gelukkig had ik een groot en ervaren team aan hardware en software engineers beschikbaar die een jaar lang keihard hebben gewerkt. Ook de teams buiten hebben onder grote druk weten te presteren en door nauw samen te werken met de engineeringsafdelingen, van de bruggen goed werkende en veilige machines weten te maken.

 

Welke ontwikkeling binnen de branche geeft jou inspiratie?
Het doet mij goed om te zien dat wij in Nederland goed in de gaten hebben wat er beter kan en moet. Het is niet altijd even makkelijk om door alle wet- en regelgeving heen bij te blijven met de ontwikkelingen. Het begint met erkennen waar we achterlopen. En dat doet Rijkswaterstaat. En TenneT. De grote uitdagingen die zij nu hebben met het updaten en nieuw aanleggen van onze infrastructuur om het water te trotseren, binnen of buiten te houden en de energietransitie handen en voeten te geven zijn gigantisch. Toch weten we wat er nodig is en wordt er aan alle kanten (opdrachtgever of opdrachtnemer) hard gewerkt om Nederland up-to-date te maken. We weten waar we voorrang aan moeten geven om Nederland veilig en draaiende te houden. En dat geldt lang niet voor alle andere landen!

Meer weten? Bekijk het profiel van Linda eens