Friso van Asten wist al vroeg dat hij ondernemer wilde worden. Al op de middelbare school runde hij met klasgenoten een pilot-onderneming voor zijn profielwerkstuk. In 2014 is hij op zijn universiteit als zelfstandig adviseur begonnen, en gaf hij wijncursussen. Na zijn studie in 2016 heeft hij wederom geprobeerd een onderneming in een nieuw soort bouwmateriaal op te zetten, op basis van een ontmoeting eerder dat jaar met een Duitse ondernemer. Na een aantal tegenslagen is hij dat gestopt en is hij in loondienst gegaan, eerst op de universiteit en daarna heeft hij ervaring als omgevingsmanager opgedaan.
 
Ipcon sprak hem aan omdat hij wederom de voordelen van zelfstandig ondernemerschap kon ervaren, maar daarnaast kennis kan delen met en vragen kan stellen aan andere partners als je ergens niet uitkomt. Zeker het Start-OP-opleidingsprogramma wat gevolgd wordt is hierin een uitkomst. De gezamenlijkheid in marketing, acquisitie en administratie zijn extra toegevoegde waardes. Friso werd uiteindelijk over de streep getrokken door zijn klik met de verschillende persoonlijkheden van alle partners. Ieder met een eigen visie, ervaringen en projecten, maar toch hetzelfde doel: samen ondernemen.
 
“Het zou mooi zijn als ik de komende jaren het vak verder onder de knie krijg en mij weet te verdiepen en verbreden op enkele gebieden, waardoor men vanwege mijn unieke mix van karaktereigenschappen, competenties en expertise heel specifiek mij benadert voor projecten. Het lijkt me fijn om een groot en sterk netwerk om me heen te hebben waarbij één belletje genoeg hoeft te zijn. Daarnaast wil ik me de komende jaren ook richten op alle creatieve ondernemers-ideeën die nog in mijn hoofd zitten zowel op het gebied van omgevingsmanagement als daarbuiten”.