De stap om zelfstandig ondernemer te worden, spookt bij velen door het hoofd. Hoewel het soms lastig is om die stap te nemen weet Jaap Nieuwenhuijsen wel waarom hij ondernemer is geworden. Sinds de start van 2023 is Jaap aangesloten bij Ipcon en in dit artikel stellen we hem graag aan je voor!

“Al een tijd wilde ik graag voor mezelf beginnen maar ik ben echt een teamspeler die graag ergens bij hoort. Zo biedt Ipcon de perfecte oplossing om zelfstandig en onafhankelijk te zijn maar toch samen. Investeren in een duurzaam netwerk is daarbij een belangrijke pijler voor mij”.


Op welk project ben je het meeste trots en waarom?
We hebben een deelinstallatie geleverd voor het spoor over de botlekbrug. Het was zowel technisch als wat betreft stakeholders een complexe situatie maar dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt en is succesvol geweest. Een mooi en bijzonder project om op terug te kijken.

Wat onderscheidt jou als projectmanager van de rest
Ik ben een teamspeler en een strategisch denker. Ik ga voor het win-win resultaat. Bij voorkeur speel ik een faciliterende rol door iedereen in z’n kracht te zetten en een team te smeden zodat je samen het beste projectresultaat kan halen. Mijn team is niet alleen mijn eigen projectteam maar wordt ook gevormd door een goede samenwerking met opdrachtgevers en leveranciers. Ik ben oplossingsgericht, ik ben niet bang om waar nodig buiten de lijntjes te kleuren. Waarbij ik graag in flexibele oplossingen denk met het eindresultaat als hoofddoel. Deze teamspirit combineer ik met een goed analytisch vermogen en met een brede technische achtergrond.

 

Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen?
De grootste uitdaging vind ik het om binnen de projectdoelstellingen een win-win situatie te creëren. Ik streef naar succes voor de opdrachtgever, leveranciers en aannemende partijen, vanwege deels tegenstrijdige belangen kan daar nog wel eens een uitdaging ontstaan om dit allemaal te borgen. Om dit te bereiken probeer ik de verwachtingen continue te stroomlijnen.

Wij wensen Jaap heel veel succes en plezier in zijn nieuwe opdrachten. Benieuw naar Jaap, lees hier zijn partnerprofiel eens!