Een rasechte topsporter weet hoe je moet winnen en wat je daarvoor moet doen. Zo ook Maarten de Boer: “Mijn intrinsieke motivatie om te winnen is groot. Al sinds jonge leeftijd ben ik erg ambitieus in de topsport. Tot mijn 14e levensjaar heb ik op hoog niveau getennist en daarna werd ik verliefd op de teamsport volleybal. Van 2004 tot 2015 heb ik op landelijk niveau (tot en met de eredivisie) gevolleybald, NK’s gespeeld (en gewonnen). Ook heb ik mee mogen doen aan het wereldkampioenschap voor middelbare scholen.

Tenders zie ik als de topsport die ik bedreven heb. Het maximale eruit halen om te winnen. Dit met de middelen die je hebt, strategie, coaching en het sturen van teamgenoten en het streven naar het maximale resultaat. Dit zowel individueel, maar ook een maximaal resultaat van teamgenoten.

Om de volledige controle op een project te behouden, stel ik mijzelf op als volwaardig lid van het tenderteam van OG. Vanuit mijn ervaring doorzie ik het gehele tenderproces en zie ik welke gaten er vallen (en dus opgevuld moeten worden). Ik probeer zo in het volledige tenderproces bij te dragen (b.v. calculatie of ontwerp). Ook als ik de rol van EMVI-coördinator vervul.

Al met al; ik vind het belangrijk om het tenderproces samen met mijn opdrachtgever vorm te geven. Ik ben ervan overtuigd dat we op die manier het beste resultaat neerzetten.

Dit brengt zo nu en dan ook uitdagingen met zich mee. Zowel voor de start van de tender als tijdens. Voor start tender: zorgen dat we het winnende tenderteam vormen met dé juiste sleutelfunctionarissen en expertise.

Tijdens de tender: Zorgen dat de juiste teamleden écht gaan uitdenken over hoe we het ná opdrachtverlening gaan uitvoeren (bijv: niet het bedrijfsbrede ontwerpproces toepassen maar hoe we gaan ontwerpen voor deze OG). Dit zodat ik met deze specifieke/diepgaande/gedetailleerde informatie een concreet en specifiek plan kan opstellen.

Daarin is mijn uitdaging om het team te triggeren op alternatieven en filteren van de meerwaarde voor de opdrachtgever.

Ik wil mijzelf gaan positioneren als EMVI- en tenderexpert, met de kracht op de procesmatige en analytische kant. Het gehele tenderproces overzien en binnen dat geheel goed luisteren naar alle betrokkenen waardoor ik de juiste mensen met elkaar in verbinding breng. Dit om vervolgens vanuit mijn bedrijfskundige, commerciële en economische achtergrond de vertaling te maken naar een winnende aanbesteding”.

Wij wensen Maarten heel veel succes en plezier. Meer weten over Maarten? Bekijk hier zijn profiel eens.