Na bijna 3 jaar zelfstandig gewerkt te hebben had Vincent behoefte om een vast netwerk om zich heen te hebben waarmee hij kennis en ervaring kan uitwisselen. Hij vindt het prettig om autonoom werk te kunnen uitvoeren, maar is tegelijkertijd iemand die graag gelijkgestemden om zich heen heeft. Vincent was actief op verschillende projecten waarbij hij Dialog gebruikte. Op deze manier is hij in aanraking gekomen met Marcel en Rutger waardoor de keus snel was gemaakt om zich bij Ipcon aan te sluiten.

Hieronder vind je een paar vragen die wij aan Vincent hebben gesteld om hem wat beter te leren kennen.

 

Wat geeft jou meer energie?

“Ik krijg energie van het creëren van synergie. Ik zie het als een uitdaging om belangen van diverse stakeholders bij elkaar te brengen en te komen tot een vorm waarbij de opgave van waarde is voor elkaar. Ik vind ik het interessant om aan de voorkant in de planfase zo breed mogelijk met de omgeving naar een vraagstuk te kijken. Mogelijkheden onderzoeken om met diverse stakeholders werk met werk te maken”.

 

Welke ontwikkelingen binnen de industrie spreken jou aan en waar zou je in de toekomst graag wat mee willen doen?

“Feit dat de omgeving steeds meer aandacht krijgt in project in de openbare ruimte. Hierdoor krijgt het maatschappelijk belang van een project meer aandacht, doordat er wordt gedacht vanuit de uiteindelijke gebruiker. In het verlengde daarvan vind ik de ontwikkelingen op gebied van de omgevingswet interessant. Het idee dat er straks meer ideeën vanuit ondernemers, bewonersverenigingen en andere organisatie komen spreekt mij erg aan. Hoe gaat de overheid daar mee om en hoe kunnen deze organisaties gefaciliteerd worden in het opstarten van deze ideeën”?

 

Hoe wil jij jezelf gaan positioneren in de markt de komende tijd?

“Uiteraard wil ik mezelf verder ontwikkelen in de markt. Ik zie het als een uitdaging om samen met de omgeving de scope te bepalen voor vraagstukken in de openbare ruimte. Ik zie mezelf werken in een positie waarbij ik, in lijn van de nieuwe omgevingswet, in een vroegtijdig stadium gesprekken met stakeholders kan begeleiden en faciliteren. Een strategische rol in de planfase van een project sluit hier goed bij aan”.

 

Benieuwd geworden naar Vincent, neem eens een kijkje op zijn partner pagina!