Met zijn ruime ervaring in de aannemerij is hij een versterking voor ons relatief nieuwe cluster Projectmanagement. Door middel van de toetreding van Cyril is het mogelijk om dit cluster meer handen en voeten te geven dan we tot nu toe konden bieden. Eveneens een mooie ontwikkeling voor Ipcon. 

"De combinatie van zelfstandige en niet door het leven gaan als eenpitter maar binnen een maatschap spreekt mij erg aan. Die synergie daarvan heb ik wel voor ogen". 

Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen?

“Voor mij persoonlijk ligt dat in het managen van die disciplines waar je nog niet hebt rondgezwommen in de ketel met toverdrank. Je kunt voor jezelf het idee hebben dat je er bovenop zit en dan toch zaken missen. We spreken niet voor niets van “the devil is in the detail”. Je te veel in detail met zaken bemoeien gaat niet. We blijven afhankelijk van de collega’s om ons heen. In de praktijk betekent dat dus dóórvragen".

Het meest enthousiast word ik van integrale multidisciplinaire projecten met ontwerp en uitvoering. De dynamiek die dat geeft doet mijn accuutje wel opladen

Hoe zorg je ervoor dat je de volledige controle behoudt over jouw project?

“Als je dat zo vraagt omvat dat in mijn rol als projectmanager tijd, kwaliteit en kosten. Op die onderdelen zul je dus ook moeten sturen. Bij integrale werken betekent dat het samensmelten van de afzonderlijke disciplines. Dat vergt energie omdat de cultuur per discipline verschilt.

Heel praktisch gezien heb ik goede ervaringen met één keer in de week één uurtje op een vast tijdstip bij elkaar met de complete projectstaf: ontwerp, uitvoering en werkvoorbereiding. Voor het planbord met de wekenplanning plakken we dan geeltjes: wie heeft wat nodig van wie en wanneer, wat zijn deadlines en de prioriteiten, stand van het werk, veiligheid, omgeving. En er is voor mij ruimte om een beetje te zenden: bespreken klantrelatie, stakeholders, wat zit er aan te komen aan contractwijzigingen etc. We gaan niet in op de inhoud, maar puur om te zorgen dat alle gezichten dezelfde kant op staan en ook dat we allemaal hetzelfde gevoel hebben bij het project waar we staan en ook hoe wij als project in de omgeving staan". 

 

Op wellk project ben je het meeste trots en waarom?

“Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd in Suriname, bruggenproject voor Ballast Nedam. Je bent dan in een totaal andere omgeving, letterlijk maar ook figuurlijk. Dan worden andere vaardigheden aangesproken dan waarop hier in Nederland direct een beroep op wordt gedaan: aanpassingsvermogen, improvisatie en toch ook lef. Het bijzondere is dat het werkt of het werkt niet. Het is een nulletje of een eentje. Er zit niets tussen. Als je dan slaagt leert dat ook iets over jezelf". 

 

Benieuwd geworden naar Cyril, neem eens een kijkje op zijn partner pagina!