Als nieuwe partner van Ipcon treedt informatiemanager Jerald Amatsari toe. Hij heeft ruim 6 jaar ervaring in de bouw en infra, en heeft de keuze gemaakt om zich als zelfstandige ondernemer bij Ipcon aan te sluiten.

"Het sprak mij aan om binnen een netwerk als zelfstandige aan de slag te kunnen gaan. Ook vanuit de gesprekken die je voert met Ipcon partners, merk je dat er heel veel expertise is in dit netwerk. Je kunt samen sparren. Daarnaast kun je samen met de partners kennis naar een hoger niveau tillen. Als je even iets niet weet, dan is er binnen dit netwerk wel iemand die het wel weet". 

Hoe zorg je ervoor dat je de volledige controle behoudt over jouw project?

“Ik heb een achtergrond als systems engineer. De kunst is eigenlijk om systeemgericht te werk te gaan. Dat houdt bijvoorbeeld in om je werkzaamheden in verschillende stukken op te knippen en dit te monitoren. Zo voorkom je niet alleen fouten, maar kun je werkzaamheden beter beheersen op geld, tijd en kwaliteit”.

Digitaliseren is voor mij altijd een combinatie geweest van proces, mensen en systemen. Een goede balans vinden tussen deze drie onderwerpen is voor mij de grootste uitdaging.

Wat geeft jou meer energie?

“Het geeft mij voldoening om mijn kennis en ervaring te delen. Vooral als ik zie dat mijn kennis ook daadwerkelijk wordt gebruikt in de praktijk door andere mensen. Ook help ik graag mensen, die even niet weten hoe ze met bepaalde processen of applicaties moeten omgaan. Dit doe ik zowel op strategisch niveau als op operationeel niveau”.

Hoe wil jij jezelf gaan positioneren als adviseur?

“Als zelfstandig adviseur wil ik een bijdrage leveren aan het optimaliseren en digitaliseren van de bouwwereld en infrawereld in zijn geheel. Er zijn nog heel wat uitdagingen die ons te wachten staan. In mijn ogen is het daarbij belangrijk om bruggen te bouwen tussen verschillende organisaties. Je kunt daarbij denken aan projectafdelingen met onderhoudsafdelingen of opdrachtgevers met opdrachtnemers”.

Benieuwd geworden naar Jerald, bekijk zijn partner pagina eens!