Het cluster duurzaamheid wordt versterkt met de komst van Esther Stapper. Zij streeft naar een transitieversnelling van de vergroening van de bouwwereld door projecten te ontwikkelen en realiseren, kennis te borgen en te delen en kritisch naar het thema duurzaamheid te kijken. Met haar komst kunnen we nog beter inspelen op MKI en LCA vraagstukken. 

De vraag naar duurzaamheid wordt steeds groter. Vanuit verschillende perspectieve in de markt wordt hierop ingespeeld. Ipcon heeft ruime ervaring met MKI-berekeningen. Onze collega's Arjan Rietra en Martin Lenferink hebben de afgelopen tijd veel samenwerkt met Esther Stapper op projecten binnen het domein van Life Cycle Analyses en Milieukosten. Zij vullen elkaar op de juiste momenten aan en kunnen veel met elkaar sparren over deze onderwerpen. De grootste uitdaging voor Esther is een concrete bijdrage leveren aan de duurzaamheidsambities in de transitie naar het vergoenen van de bouw- en infrasector. Innovatie gaat snel, dus tijdens het werken aan opdrachten moet je up-to-date blijven van de state of art ontwikkelingen. Nederland staat nog aan het begin van de transitie, maar de harde doelstellingen van 2030 en 2050 komen snel dichterbij.

Als expert op het gebied van circulaire biobased bouw- en infrawerken heeft Esther al heel wat ervaring. Sinds 2012 is ze al actief in deze markt en heeft ze gewerkt met partijen uit de gehele keten van biobased materiaal ontwikkeling, van grondstof tot de realisatie van projecten in de buitenruimte. Om een volgende stap in haar carrière te zetten heeft Esther ervoor gekozen om zich bij Ipcon aan te sluiten. Onze concept "samen ondernemen" sluit erg goed aan bij haar ambitie en behoeftes. Binnen Ipcon ziet zij een enthousiast netwerk van professionals binnen de infra, bouw en energie sector. Door deze sfeer en werkformule heeft Esther de stap naar Ipcon gezet. Met dank aan Arjan Rietra die Esther heeft weten te enthousiasmeren om zich aan te sluiten bij Ipcon. 

Mijn missie is de transitie van de vergroening van de bouwwereld versnellen


In de toekomst hoopt Esther meer CO2 op te slaan in haar projecten. Het klimaatakkoord en de transitie agenda Bouw geven richting in de sector. Ze wil actief betrokken zijn bij de opschaling van materialen op basis van (biologische) reststromen binnen de bouw- en infrasector. Samen met onze partners Arjan, Joacim en Martin zal Esther zich bij het cluster Duurzaamheid binnen Ipcon toevoegen.

Wij wensen Esther veel succes en plezier!