Tim Braspenning heeft zich deze maand als nieuwe partner bij Ipcon aangesloten. Tim deed in het verleden onder andere ervaring op als Tendermanager op multidisciplinaire civiele projecten en als Hoofd Bedrijfsbureau in de civiele betonbouw. In de afgelopen jaren specialiseerde hij zich tevens op het gebied van financiële projectbeheersing en werkkapitaalmanagement.

Kennis en ervaring
Na het afronden van zijn studie Bouwkunde aan de TU Eindhoven, deed Tim in de wereld van (UAV-gc) aanbestedingen ervaring op als tenderadviseur/-manager en EMVI coördinator/planschrijver. Gedurende een Management Traineeship werd zijn interesse gewekt voor de (financiële) projectbeheersing en de impact hiervan op een organisatie, waarna hij besloot zich hier verder in te specialiseren. "Het is interessant om te zien dat op basis van data- en procesanalyses en strategische/financiële managementinformatie, het mogelijk is om organisaties efficiënter, rendabeler en beheersbaarder te maken", aldus Tim. 

Werkkapitaalmanagement
"De risico-/rendementsverhouding in de Bouw & Infra staat al tijden onder druk. Deze druk is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen door de verdere integratie van de verschillende disciplines in de bouw (o.a. D&C, DBFM(O)), het daardoor groter worden van de contracten en de op dit soort contractvormen van toepassing zijnde UAV-gc", aldus Tim. "Projectbeheersing is om die reden de laatste jaren in opkomst. Eén aspect wat daarbij tot op heden onderbelicht blijft is het werkkapitaalmanagement in en van een dergelijk contract en de impact die het heeft op de algehele bedrijfsvoering(strategie)."

Op basis van data- en procesanalyses en strategische/financiële managementinformatie, kun je organisaties en projecten efficiënter, rendabeler en beheersbaarder maken.Organisator en sparringpartner

Tim is analytisch sterk, werkt gestructureerd en levert verzorgde (stuur)informatie aan. Hij werkt graag samen met anderen, is sterk in zijn communicatie én functioneert graag als organisator en sparringpartner. 

Wil je meer weten over Tim en zijn beschikbaarheid? Neem contact met hem op!

Wij wensen Tim veel plezier en succes toe en kijken uit naar een prettige samenwerking!