Op projecten binnen de infra, bouw en energie worden successen geboekt, maar moet ook worden omgegaan met tegenslagen. Het zijn parallellen tussen de topsport en ons werkveld. Op woensdag 20 juni organiseerde Ipcon de relatiebijeenkomst ‘De weg naar succes’, waarin termen als wilskracht, doorzettingsvermogen en samenwerking centraal stonden. Op deze bijeenkomst nam Stefan Groothuis ons mee op zijn persoonlijke weg naar succes: van het moment dat zijn liefde voor het schaatsen ontstond tot zijn Olympische titel.

Samenwerken en verbinden
De informele en interessante bijeenkomst werd georganiseerd door de partners van Ipcon, voor hun warme relaties. Al snel na binnenkomst mengden alle genodigden en partners zich onder elkaar en werden projectervaringen en kennis uitgewisseld. “Dit vinden wij heel waardevol”, aldus Corné Thomassen. “Bij Ipcon zijn wij ervan overtuigd dat we binnen de branche met samenwerking en gezonde verhoudingen in de keten stappen voorwaarts kunnen maken. Voor een goede samenwerking binnen de keten is verbinden een vereiste”, zo vervolgt hij. “Bovendien is het leuk dat wij normaal gesproken bij onze relaties op locatie aan het werk zijn, en dat dit vandaag eens andersom is. Nu komen onze relaties naar ons kantoor in Dongen”, vult Wilbert den Boer hem aan.

ipcon stefan groothuis 848x450Stefan Groothuis
Na een kort welkomstwoord nam Stefan Groothuis het woord. In februari 2014 behaalde Stefan Groothuis het absolute hoogtepunt in zijn topsportcarrière. Zijn vele Nederlandse titels en zijn Wereldtitels die hij eerder behaalde waren fantastisch, maar het goud op de 1.000 meter op de Olympische Spelen in Sotsji, was de kroon op zijn schaatscarrière. Zoals bij iedere carrière, ging de weg naar succes van Stefan Groothuis niet zonder slag of stoot. Hij vertelde over hoe hij als klein jongetje op een dode rivierarm van de IJssel verliefd werd op het schaatsen en hoe hij zich ontwikkelde tot een topsporter met torenhoge ambities en doelen.

Projecten op topsportniveau
Stefan Groothuis deelde zijn ervaringen met het omgaan met druk, geloof en doorzettingsvermogen. Elementen die in de topsport spelen, maar die ook binnen onze markt gelden. Projecten op topniveau vragen om wilskracht, discipline en stressbestendigheid. Hoe ga je hiermee om? Stefan nam ons mee naar zijn ‘gouden race’ in Sotsji en de weg daarnaartoe. Hij inspireerde met zijn verhaal over flow, intrinsieke motivatie, doeloriëntatie en taakgericht werken. “Om tegenslagen om te buigen tot iets succesvols moet je door, opstaan, weer aan de slag en blijven werken. Stap voor stap naar het einddoel”, aldus Stefan Groothuis.

Het inspirerende verhaal van Stefan Groothuis maakte indruk. Iedereen haalde er herkenbare elementen uit die ze konden projecteren op ons werkveld. Projecten vragen om een topsportmentaliteit, en om tot successen te komen zijn goede samenwerking en verbinding vereisten. Dit is tijdens deze relatiebijeenkomst eens te meer werd bewezen.

Foto’s: Joep Oomen (Oo-men Fotografie)

ipcon relatiebijeenkomst 848x365