Ondernemers binnen de horeca en detailhandel die hun panden en terrassen tiptop in orde hebben. Het is een wens van burgers, gemeente én de ondernemer zelf. In De Koog (Texel) slaan de gemeente en ondernemers de handen ineen. Ruim twintig ondernemers hebben tot op heden aangegeven om dit jaar te willen investeren in hun uitstraling. Om dit te verwezenlijken kunnen zij aanspraak maken op een bijdrageregeling vanuit de gemeente. “De bijdrageregeling is een win-win-win”, aldus omgevingsmanager Bart Klaver.

Bijdrageregeling
De gemeente van het Texelse De Koog wil de uitstraling van het centrum verbeteren. “Dit is niet alleen in het belang van de gemeente, maar juist ook in het belang van de burgers en de ondernemers”, aldus Bart. Dit is de reden dat in november 2017 de gemeentelijke bijdrageregeling (van maximaal € 10.000,-) voor investeringen van start is gegaan. Inmiddels hebben ruim twintig ondernemers binnen de horeca en detailhandel uit De Koog interesse getoond, om dit jaar te investeren in een verbetering van hun uitstraling. De plannen van de ondernemers zijn zeer divers en bevinden zich in verschillende stadia, van een eerste idee tot lopende vergunningaanvragen.

Wensbeeld
“Naast deze regeling stelden vertegenwoordigers van TOP Texel, Ondernemersvereniging Koog aan Zee, Verenigde Exploitanten, Dorpscommissie en de gemeente Texel het wensbeeld vast voor serres, terrassen, reclame en openbare ruimte”, aldus Bart. “In grote lijnen omvat dit dat het centrum van De Koog hét bruisende hart van Texel moet zijn met open terrassen, gebruik van kwalitatief goede materialen, een vakkundige afwerking en ingetogen reclame”. Een goed houvast voor de ondernemers ter verbetering van hun panden en terrassen.

Het tot stand gekomen wensbeeld wordt ondersteund door burgers, ondernemers én de gemeente. Dat de gemeente een bijdrageregeling heeft ingevoerd om dit wensbeeld ook praktisch uit te voeren, is voor alle partijen positief. In De Koog hebben ze een win-win-win-situatie gecreëerd.

 

Heb je vragen aan Bart met betrekking tot de bijdrageregeling, omgevingsmanagement of zijn beschikbaarheid? Neem contact met hem op.