Ipcon levert de expertise voor complexe projecten binnen de infra, bouw en energie. De expertise die wij leveren zijn uiteenlopend; van werkvoorbereiders tot omgevingsmanagers en van tendermanagers tot asset engineers. Dit deed ons in het verleden al besluiten tot het onderverdelen van onze expertise in kennisclusters. En vandaag lanceren wij een nieuw kenniscluster: Projectbeheersing.

De oorsprong

Het kenniscluster Projectbeheersing is een samensmelting van twee kennisclusters die al binnen Ipcon bestonden, namelijk ‘SE & Relatics’ en ‘Proces & Risico’. “We merkten heel sterk dat de kennis die we in twee verschillende kennisclusters hadden ondergebracht, nóg sterker waren als ze gebundeld werden”, aldus Managing Partner Wilbert den Boer. “Efficiënte processen - waarbij risico’s goed in kaart worden gebracht - (Proces & Risico) en het op een gestructureerde wijze ontwikkelen, realiseren en beheren van systemen (SE & Relatics), vormen de basis voor een goede projectbeheersing”, zo vult hij aan.

Efficiënte processen en het op een gestructureerde wijze ontwikkelen, realiseren en beheren van systemen, vormen de basis voor een goede projectbeheersing

Projectbeheersing

Binnen het kenniscluster Projectbeheersing staat het benutten van kansen, minimaliseren van risico’s en faalkosten en het grip krijgen op de volledige projectbeheersing centraal. Het is van belang om gedurende de volledige levensduur van een project alle onderdelen op het gebied van projectbeheersing te bewaken. Het is een kwestie van de juiste balans en relaties vinden tussen scope, planning, kosten en kwaliteit.

Met de specialistische kennis die wij in huis hebben, kunnen we alle individuele onderdelen van projectbeheersing ondersteunen. Maar wij brengen ook diverse specialismen samen om tot een algehele oplossing te komen: “de kunst van projectbeheersing”.

Wil je meer informatie over het kenniscluster Projectbeheersing? Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze experts binnen het kenniscluster.