Op donderdag 22 juni vond de 7e editie van de Landelijke Omgevingsmanagementdag in Congrescentrum 1931 te Den Bosch plaats. Deze dag werd georganiseerd door het Platform Omgevingsmanagement (POM). Ipcon was als partner actief betrokken bij deze dag. Wij verzorgden een workshop over Dialog én hadden een stand, vanwaar we het gesprek met omgevingsmanagers aan konden gaan.

Workshop ‘Professioneel Omgevingsmanagement met Dialog’

De workshop ‘Professioneel Omgevingsmanagement met Dialog’ werd - namens Ipcon - verzorgd door Marcel Hoogsteder en Bart Klaver. Tijdens deze workshop werd de dialoog met omgevingsmanagers aangegaan over de professionalisering van omgevingsmanagement. “De wijze waarop we nu stakeholdermanagement toepassen, past niet meer bij de steeds belangrijkere rol van omgevingsmanagement”, aldus Marcel Hoogsteder. “Veel kennis zit in de hoofden van de teamleden, er bestaat een veelvoud aan lijstjes, informatie wordt weinig onderling gedeeld en beslissingen worden genomen op onderbuikgevoel. Het is tijd om omgevingsmanagement te professionaliseren. Dit doen wij met behulp van Dialog”, zo besluit hij.

Na afloop van de workshop gingen we met veel professionals het gesprek aan in onze stand. Er werd gepraat over de workshop, maar ook over andere ontwikkelingen binnen het vak van omgevingsmanagement. Kortom, een inspirerende en vruchtbare dag voor onze partners binnen Omgeving & Participatie.

Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn!