Tom Huis in ’t Veld startte vorig jaar als Junior Partner bij Ipcon. Een leerzame periode, waarin hij onder de vleugels van diverse Senior Partners van Ipcon zijn kennis en werkervaring een flinke boost gaf. Inmiddels is hij op het punt gekomen dat hij deze kennis in de praktijk in kan zetten. Tom vertelt over hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren en waar zijn ambities liggen.

Leren en werken

Terwijl Tom zich met een kop koffie in de hoek van de bank nestelt, begint hij enthousiast te vertellen over hoe hij zijn periode als Junior Partner tot dusver beleefd heeft. “Uiteindelijk wil je na je studie zo snel mogelijk aan de slag en ik ben dan ook enorm blij dat ik als Junior Partner voor Ipcon aan de slag kon. Het is lastig om zonder ervaring de arbeidsmarkt te betreden, maar de benodigde ervaring heb ik inmiddels opgedaan. De overgang van de studie naar het werkveld verliep op deze manier vloeiend voor mij. Aan de hand van leerzame stages en werkervaring bij gespecialiseerde Senior Partners, leerde ik veel over de rol als werkvoorbereider, maar ook over diverse facetten van omgevingsmanagement. Deze ervaringen vormden een mooie aanvulling op mijn afstudeerscriptie, waarvoor ik een implementatieplan ISO-15288 schreef. Ik heb dus enorm veel geleerd en gedaan, maar ik moet ook toegeven dat het fijn is dat ik inmiddels zelfstandig projecten op kan pakken en op eigen benen kan staan.”, aldus Tom.

Passie en ambities

“Met het schrijven mijn afstudeerscriptie leerde ik veel over de technische processen van de ISO-15288, waarin ik mij toespitste op het verificatie- en validatieproces. In mijn ogen een absolute meerwaarde in de rol als werkvoorbereider”, aldus Tom. Een rol als werkvoorbereider is dan ook zeker voor hem weggelegd. “Dat is wat ik het liefste doe, al kan ik ook goed als werkpakketbegeleider uit de voeten”, zo bevestigt hij. “De combinatie van binnen- en buitenwerk, maar ook de veelzijdigheid van een werkvoorbereider past goed bij me. Het oplossingsgericht denken, maken van tekeningen en planningen en het monitoren van de voortgang zijn werkzaamheden waar ik energie van krijg. Mijn ondernemende houding, nieuwsgierigheid en communicatieve vaardigheden sluiten goed aan bij deze werkzaamheden, waardoor ik me als een vis in het water voel. Dat ik mijn opgedane kennis en werkervaring voortaan in de praktijk toe kan passen geeft me veel voldoening. Dit is toch waar je het voor doet.”

Heb je vragen aan Tom met betrekking tot werkvoorbereider, zijn ervaringen of zijn beschikbaarheid ten aanzien van projecten? Neem dan direct contact op.

 

Tom Huis in 't Veld                    Corné Thomassen

 Button email zwart Button LinkedIn blauw                              Button email zwart Button LinkedIn blauw 

+31 (6) 53 22 25 53                  +31 (6) 51 99 25 67