Donderdagavond 13 oktober was het weer tijd voor een kenniscafé. Acht tot tien keer per jaar organiseert Ipcon exclusief voor de ondernemende partners een interne bijeenkomst waar informatie wordt uitgewisseld. Ieder kenniscafé worden er onderwerpen uitgelicht en besproken die op dit moment spelen of van belang zijn.

01  02

SFEERIMPRESSIE NIEUW KANTOOR
Nadat de partners bijgepraat hadden, met een heerlijk broodje erbij, was het tijd voor het officiële gedeelte. Te beginnen met het nieuwe kantoor waar Ipcon per januari zijn intrede maakt. Enthousiast werden de foto’s van het inspirerende en professionele kantoor bekeken. De sfeerimpressie van het interieur viel dan ook erg in de smaak bij de partners, en dan voornamelijk de bar. Een kantoor met meer ruimte voor de identiteit van Ipcon, meer flexibiliteit en een innovatieve uitstraling.

04  Sfeerimpressie

IPCON INFORMATIE MANAGEMENT SYSTEEM
Een nieuw systeem werd aangekondigd: Ipcon Informatie Management Systeem (IIMS). Een zelf ontwikkelde tool die ondersteuning biedt bij de commerciële en marketing activiteiten van Ipcon. Het systeem wordt beschikbaar voor alle partners. Dit kunnen ze benutten bij hun commerciële activiteiten. Contactgegevens van relaties (klanten), contact –en kennisgegevens van zelfstandigen, contractmomenten, inzage in aanvragen en aanbiedingen, contractbewaking, accountmanagement, marketinginzet, rapportages, overzichten en actielijsten. Dit zijn de hoofdthema’s die behoren tot het nieuwe systeem IIMS. Het doel van het systeem is om het netwerk van Ipcon inzichtelijk te maken en optimaal te benutten.

NIEUWE STARTUPS
Het ExperTeam Relatics/Informatiemanagement wil een beeld vormen van nieuwe producten en de mogelijkheid en haalbaarheid daarvan inventariseren. Tijdens het kenniscafé zijn diverse onderwerpen aangedragen die verder worden onderzocht. Door middel van een interne startup wordt een haalbaarheidssessie gehouden, waarna de ontwikkeling van nieuwe diensten opgestart kan worden. Enkele voorbeelden van producten hebben betrekking op de volgende gebieden: risicoanalyse, afwijkingenbeheer en VTW-module (verzoek tot wijziging).

BESCHOUWING PRINSJESDAG
Na elke derde dinsdag van september starten de beschouwingen op Prinsjesdag. Op initiatief van onze partner Peter Mathlener zijn de gevolgen ervan voor Ipcon en haar partners toegelicht door Wilbert Den Boer. De voornaamste onderwerpen zijn positivisme, stijging van de koopkracht en inzage in de uitgaven van het ministerie van infrastructuur en milieu.

03  07  

INFRATECH 2017 AHOY ROTTERDAM
Net zoals twee jaar geleden zal Ipcon in januari 2017 te vinden zijn op de Infra Tech in Ahoy Rotterdam. De Infra Tech is met circa 550 exposanten en ruim 20.000 bezoekers veruit de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland. Belangrijk voor Ipcon om hier, als innovatief managementbureau, aanwezig te zijn! Het belangrijkste doel voor Ipcon is het vergroten van de naamsbekendheid door contacten te leggen en hier vervolgens opdrachten uit te slepen. De partners worden de komende maanden betrokken bij de voorbereiding en uiteindelijk de deelname aan de beurs.

08  05  

06