Drie partners van Ipcon, Wilbert den Boer, Bert de Wolde en Mark Baeten, zijn actief op verschillende projecten van Rijkswaterstaat. Alle drie de mannen zijn beheerder van Relatics. Relatics staat voor beheersbaarheid van informatie. In Relatics wordt informatie eenvoudig én eenduidig vastgelegd. Het maakt de controle over projectinformatie eenvoudiger, vermindert de risico’s van een project en verlaagt de faalkosten. Wilbert en Mark zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van Relatics op het programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Bert doet dit voor verschillende projecten binnen het Sluizenprogramma. 

In 2014 kwam Bert met het idee om tijdens vakanties de continuïteit voor het ondersteunen van Relatics te borgen. Wilbert heeft een plan uitgewerkt en Rijkswaterstaat een voorstel gedaan: tijdens vakanties gaan Relatics-beheerders van Ipcon elkaar vervangen. Ligt Bert lekker op het strand, dan ondersteunt Wilbert of Mark op het gebied van Relatics bij het Sluizenprogramma. Zijn Mark en Wilbert afwezig, dan neemt Bert waar op de 4 lopende projecten van het programma SAA. 

Met een gerust hart op vakantie

“Deze oplossing spreekt klanten aan. Het is een geruststellende gedachte dat wanneer zelfstandig ondernemers op vakantie zijn de continuïteit is geborgd”, vertelt Mark. Voor het derde jaar op rij zorgt Ipcon ervoor dat op diverse projecten van Rijkswaterstaat ook tijdens vakanties ondersteuning voor Relatics beschikbaar is. Wilbert vult aan: “Ik kan mijn werk loslaten en met een gerust hart op vakantie. Ik laat de ondersteuning van Relatics zonder zorgen over aan mijn partners van Ipcon, Bert en Mark.”