NBOM Ateam

 

‘Zaken doen’, ‘Leren kennen’, ‘Samenwerken met een professioneel bureau’, ‘Aansluiting vinden bij Consultancy van Ipcon’, zomaar wat verwachtingen van de aanwezige Omgevingsmanagers op de netwerkbijeenkomst van dinsdag 21 juni jl.  De markt verwacht steeds meer van omgevingsmanagement in complexe projecten met een breed scala aan stakeholders. Voor ondernemende Omgevingsmanagers een uitdaging om de samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. Bart Klaver (Partner bij Ipcon) nam de aanwezigen mee in het ‘vak’ Omgevingsmanagement. Na een korte toelichting over het concept van Ipcon, werden de consultancy diensten in relatie tot OM gepresenteerd: Dialog, Workshop ‘Omgeving in uitvoering’ en het Omgevingsteam.

 

NBOM BartNBOM MarcelNBOM Peter

 

DiaLog

Marcel Hoogsteder gaf een enthousiaste en energieke aftrap van de door hem ontwikkelde dienst ‘DiaLog’. Dialog zorgt ervoor dat projecten op professionele wijze kunnen samenwerken met stakeholders. DiaLog is gebaseerd de methodiek van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM) en stelt projecten in staat om op elk gewenst moment de gehele projectomgeving inzichtelijk te hebben (van initiatief tot beheer).

 Workshop ‘Omgeving in uitvoering’

Peter Mathlener heeft de workshop ‘Omgeving in uitvoering’ toegelicht. Deze workshop geeft projectteams inzicht in de invloed en kracht van Omgevingsmanagement. Zij krijgen daarbij handvatten aangereikt om te weten hoe je persoonlijke invloed kan aanwenden op de projectomgeving. Door interactieve sessies wordt op praktische wijze invullin gegeven aan de workshop. Wanneer gaan wij bijvoorbeeld ‘Damwand heien naast Kinderdagverblijf De Boefjes'?

Omgevingsteam

Bart Klaver gaf een inspirerende pitch over de dienst ‘Omgevingsteam’ en hoe we met elkaar tot een uitgebalanceerd ‘A-team’ kunnen komen. Een team bestaande uit specialisten (bv vergunningenspecialist, adviseur communicatie en kabel- en leidingencoördinator) om de gewenste projectbehoefte te kunnen aan- of invullen voor de klant.

 

NBOM DiaLogScreenshot

 

De presentaties van de consultancy-diensten gaf voldoende inspiratie om in kleine groepen in te gaan op elkaars kennisgebieden, opdrachten, wensen en verwachtingen. Bij de plenaire terugkoppeling bleek volop enthousiasme voor vervolgsessies. Bart Klaver gaf aan dat dit zeker gaat gebeuren. Ipcon gaat nadenken over de inhoudelijke invulling.

Bij de afsluiting werden alle aanwezigen spontaan door Daniël Eggermont (Platform Omgevingsmanagement) uitgenodigd voor de landelijke OmgevingsManagement dag en om natuurlijk lid te worden van POM. Meer informatie over POM is te vinden op www.platformomgevingsmanagement.nl

Heeft u interesse in één van onze diensten of wilt u als zelfstandige deelnemen aan onze netwerkbijeenkomsten? Neem contact op met één van onze partners

NBOM Workshop