Werken moet leuk blijven, als je het Ipcon vraagt. Zo ook de bijeenkomsten met onze partners. Daarom vertrokken wij woensdag 13 april richting Cadzand Bad, waar onder andere wordt gewerkt aan het versterken van de kust. Gehuld in stijlvolle oranje vesten en witte veiligheidshelmen genoten wij van een rondleiding over het projectterrein. De weergoden waren ons goed gezind en de stemming zat er bij iedereen in. 

 

cadzand

Richard Hubregtse, projectleider van de combinatie Cadzand Bad (bestaande uit BAM Infra en Martens en Van Oord), ontving ons gastvrij in de projectkeet gelegen in de duinen. Na een presentatie nam hij ons mee naar buiten, onder andere naar de westelijke strekdam. Hij vertelde over de nieuwe jachthaven, welke vanaf de strekdam goed te zien is, en hoe bijzonder
het is dat er vanuit de haven directe toegang is tot de zee. Niet alleen wordt er gewerkt aan kustversterking, ook worden er nieuwe duinpaden en verschillende rust- en uitzichtpunten aangelegd. 

 

 

Westelijke strekdam

DuinpadenWe sloten de dag onder het genot van een hapje en een drankje af bij het gloednieuwe strandpaviljoen ‘’De Piraat’’. Ipcon bedankt Jacques voor het organiseren van deze topdag, en Richard voor het rondleiden over het impressieve projectterrein. Het was een geslaagde bijeenkomst!

 

 

wijn