“Het bouwen mogelijk maken wordt steeds vaker belangrijker dan het bouwen zelf”

Deze quote was tien jaar geleden nog ondenkbaar binnen de branche. Steeds vaker is omgevingsbewustheid essentieel om vertragingen en oplopende projectkosten te voorkomen. Hiervoor is binnen de organisatie bewustwording nodig ten aanzien van het project, de omgeving en de wisselwerking tussen beiden. De workshop ‘Omgeving in Uitvoering’ gaat je hierbij helpen!

Praktijkgericht
Peter Mathlener heeft een programma ontwikkeld met herkenbare en praktijkgerichte cases, die gebaseerd zijn op de theorie achter omgevingsmanagement. Na het volgen van deze workshop kunnen deelnemers op eenvoudige wijze een bijdrage leveren aan omgevingsmanagement, en is er meer draagvlak en minder weerstand vanuit de projectomgeving. Het resultaat is dat de uitvoering op tijd start, niet stagneert en er minder faalkosten optreden.

workshop omgeving uitvoering product web

De instructeur
De instructeur van deze workshop, Peter Mathlener, heeft ruime ervaring als hoofd werkvoorbereider in de voorbereiding en realisatie van complexe projecten binnen de infrastructuur, en is de laatste jaren werkzaam als omgevingsmanager. Binnen teams loopt hij er tegenaan dat mensen zich er onvoldoende van bewust zijn welke invloed de omgeving tegenwoordig heeft op de voorbereiding en voortgang van projecten. Vaak stelt men zich reactief op en klaagt na een stillegging over bijvoorbeeld een bewoner die roet in het eten gooit of een vergunning die niet wordt verleend. Met een bewuste en proactieve houding kan juist het tegenovergestelde bereikt worden. In deze workshop leert hij je mensen hoe dat kan.

Voor wie?
De workshop is uitermate geschikt voor projectmedewerkers binnen de aannemerij, overheid en advies- en ingenieurbureau's, die betrokken zijn in de plan-, contract- en realisatiefase.

Inschrijven

Workshop op maat
Bij de workshop op maat ga je met ervaringscases van het eigen bedrijf aan de slag. Hierdoor wordt de workshop nóg concreter voor iedereen binnen de organisatie. Interesse in een workshop op maat? Neem contact op met Peter Mathlener of ons kantoor.

Contact

peter mathlener ipcon profielfoto web

Peter Mathlener

+31 6 5287 0647
petermathlener

Na het volgen van de Workshop Omgeving in Uitvoering is het voor je mensen ondenkbaar dat zij geen prioriteit geven aan het nakomen van afspraken met stakeholders en de omgeving.