Harder roeien helpt niet als de boot in de verkeerde richting staat


Optimaliseren van EMVI Strategieën voor succesvolle aanbestedingen

Wanneer het aankomt op EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) plannen, is het cruciaal om te beseffen dat harder roeien niet de oplossing is als de boot in de verkeerde richting staat. Velen hebben ervaren dat ondanks de inspanningen en SMART-uitgewerkte maatregelen, de beoordeling teleurstellend kan uitvallen. Maar waarom gebeurt dit?

Het antwoord ligt in de afstemming op de klantvraag. Zelfs de meest doordachte maatregelen en meerwaarde-initiatieven zullen hun doel missen als ze niet perfect aansluiten bij de behoeften van de klant.

Onze Succesvolle EMVI Strategieën

Een veelvoorkomende valkuil bij het opstellen van EMVI-plannen is om direct de technische details in te duiken en oplossingen te bedenken. Echter, om echt onderscheidende oplossingen te creëren die de gewenste meerwaarde voor de klant bieden, is het essentieel om eerst de juiste winstrategie te bepalen en vervolgens pas in de inhoud te duiken. Onze experts hebben de ervaring en expertise om de leidraad en klantvraag grondig te doorgronden. In een strategiesessie helpen zij u de onderscheidende winstrategie te identificeren.

Onze Aanpak

Om een winnende tenderstrategie te ontwikkelen, voeren onze EMVI-experts verschillende analyses uit. Ze doorgronden de leidraad en klantvraag, analyseren de projectscope, en voeren een SWOT-analyse uit op zowel onze organisatie als de concurrentie. Op basis van deze analyses identificeren ze de Kritieke Succes Factoren (KSF's), Unique Selling Points (USP's) en Unique Rejection Points (URP's). Door deze elementen met elkaar te verbinden, creëren ze een krachtige winstrategie. Deze winstrategie vormt de solide basis voor de verdere uitwerking van het EMVI-plan.

Met onze strategische aanpak en diepgaande analyses streven wij ernaar om uw EMVI-plannen tot een succes te maken, zodat u met vertrouwen en precisie kunt inschrijven op aanbestedingen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw EMVI-strategie naar een hoger niveau te tillen.

Bekijk ook onze dienstenpagina eens!