Harder roeien helpt niet als de boot in de verkeerde richting staat


Iedereen kent het wel: er is veel tijd geïnvesteerd in het plan, de maatregelen zijn projectspecifiek en SMART uitgewerkt en het gevoel is goed. Dan komt de beoordeling binnen en die valt tegen! Hoe kan dat nu weer?

Je kunt nog zoveel maatregelen of meerwaarde bedenken; als deze niet aansluit bij de klant(vraag), sla je de plank mis.

Hoe doen wij dat?

Een bekende valkuil bij het schrijven van EMVI-plannen is dat wij als techneuten direct de inhoud induiken en in oplossingen beginnen te denken. Maar om tot onderscheidende oplossingen te komen die de gevaagde meerwaarde voor de klant biedt, is het van belang de juiste winstrategie te bepalen (eerst de richting bepalen, daarna de inhoud). Onze EMVI-experts zijn ervaren in het doorgronden van de leidraad en klantvraag, en komen in een strategiesessie met u tot de onderscheidende winstrategie.

Wat doen wij?

Om tot een winnende tenderstrategie te komen, voeren onze EMVI-experts een aantal analyses uit: zij doorgronden de leidraad en klantvraag, inventariseren en analyseren de projectscope en voeren een SWOT-analyse uit op de organisatie van onze klant én die van de concurrentie. Op basis van deze analyses bepalen zij de Kritieke Succes Factoren (KSF's), de Unique Selling Points (USP's) en Unique Rejection Points (URP's). Door deze met elkaar te verbinden, komen zij tot de winstrategie. Deze winstrategie vormt de basis voor de uitwerking van de structuurversie.