Voorkom tunnelvisie


Het team is al sinds de start van de tender intensief bezig met het uitwerken van het Plan van Aanpak. Maar hoe voorkom je in dit proces tunnelvisie? Welke checkmomenten bouw je in om te borgen dat de uitwerking blijft voldoen aan de klantvraag?


Wat doen wij?
Bij alle EMVI-plannen die wij schrijven voeren wij collegiale reviews uit. Dat doen we op 3 momenten in ons eigen proces: we toetsen en sparren over de juiste winstrategie in de structuurreview en voeren reviews uit op de bulletversie en concepttekst. Door deze reviews van ‘buitenaf’ voorkomen we tunnelvisie en borgen we de kwaliteit van onze EMVI-plannen.

Onze EMVI-experts zijn ook beschikbaar om deze reviews op door opdrachtgever zelfgeschreven EMVI-plannen uit te voeren. Deze reviews bestaan uit een leidraadanalyse, een plancheck en concrete tips en trucs om de kwaliteit te verbeteren.

De structuurreview heeft als doel om te toetsen of de leidraad en tenderstrategie goed zijn doorvertaald naar de planopzet en bijlage-indeling. De bulletreview heeft als doel om te toetsen of de juiste maatregelen op de juiste plaats in het EMVI-plan staan gelet op de leidraad en de vastgestelde tenderstrategie. Na de bulletreview "bevriezen" we de maatregelen en gaan we door met de detaillering van deze maatregelen (SMART en onderbouwen met VPI). De conceptreview heeft als doel om te toetsen of de maatregelen voldoende SMART en projectspecifiek zijn uitgewerkt en of de juiste VPI is opgenomen